Γλυκά και Στέβια μαζί για ένα υπέροχο καλοκαίρι! Και όμως, γίνεται!

Αρχική > Νέα

Γλυκά και Στέβια μαζί για ένα υπέροχο καλοκαίρι! Και όμως, γίνεται!
Γλυκά και Στέβια μαζί για ένα υπέροχο καλοκαίρι! Και όμως, γίνεται!

Φεύγει ο Ιούνιος και σχεδόν όλοι κοιτούν να αρχίσουν μια δίαιτα και γενικότερα να προσέχουν την εμφάνιση τους. Αυτό σημαίνει λαχανικά, σαλάτες και ψητά. Που σημαίνει τέρμα τα γλυκά… Λάθος! Σου έχουμε τον τρόπο να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου γλυκά χωρίς τύψεις για περιττές θερμίδες.

Μια σωστή διατροφή δεν μπορεί να σε βάζει να “απαρνηθείς” τα αγαπημένα σου γλυκά. Δεν υπάρχει ανάγκη να στερείσαι τις γλυκές απολαύσεις!

Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να τρέφεστε πιο σωστά και υγιεινά. Πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο στη κατανάλωση τους και να γίνεται σωστά, όπως με την αντικατάσταση της ζάχαρης σε πολλά γλυκά από τη Στέβια.

Ποια είναι τα κατάλληλα γλυκά για Δίαιτα?

Και όμως, μπορείς να βρεις εντυπωσιακά, νόστιμα και απολαυστικά επιδόρπια που δεν έχουν πολλά λιπαρά και θερμίδες. Δεν είναι ανάγκη να ψάχνετε σοκολατίνες γιατί δεν είναι ακριβώς αυτή η λογική.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα νέας γενιάς επιδόρπια τα οποία δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά φυσικά γλυκαντικά όπως η Onstevia, όπου διακρίνονται για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και το χαμηλό γλυκαιμικό τους δείκτη. Τι προσφέρουν αυτά τα γλυκά;

– Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, μιας και η κατανάλωση τροφίμων με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη καθυστερεί την εμφάνιση της πείνας, μειώνει την επαναπρόσληψη τροφής και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού σε σχέση με την κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό Δείκτη, όπως είναι τα κλασικά γλυκά.

– Ταυτόχρονα, οι φυτικές ίνες μειώνουν την απορρόφηση του διατροφικού λίπους και κατ’ επέκταση την αποθήκευσή του στο σώμα. Επιπλέον, τα επιδόρπια με φυσικά γλυκαντικά (π.χ. στέβια) βοηθούν στην καταπολέμηση του υπέρβαρου, μιας και έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τα κλασικά γλυκά που περιέχουν ζάχαρη.


Ποια γλυκά είναι “φίλοι” με τη δίαιτα:

Δες παρακάτω τις γλυκιές επιλογές που συμμορφώνονται με την προσπάθειά σου να χάσεις κιλά…

 1. Γλυκά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
  Έχουν την ίδια εμφάνιση, αφράτη υφή και υπέροχη γεύση και, παράλληλα, είναι κατάλληλα για εσάς που θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας και περιέχουν διαφορετικά υλικά που κάνουν τη διαφορά.

 2. Γλυκό του κουταλιού
  Τα γλυκά αυτά δεν έχουν καθόλου λιπαρά. Αυτό εξηγεί και τη χαμηλότερη θερμιδική τους αξία συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, μία μερίδα γλυκό του κουταλιού με Onstevia έχει 100-200kcal (ανάλογα με το είδος του φρούτου) έναντι των 600 θερμίδων που έχουν τα άλλα γλυκά!\

 3. Μπάρες δημητριακών
  Οι μπάρες ενέργειας μπορούν να γίνουν το γλυκό σου διάλειμμα στη δουλειά και ο τρόπος να αποφύγεις τυρόπιτες, donut και muffin που έχουν πολύ περισσότερα λιπαρά. Τα αποξηραμένα φρούτα διατηρούν τις φυτικές τους ίνες και τα θρεπτικά συστατικά, όπως και τα φρέσκα. Ο συνδυασμός με τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς συνθέτουν μια γευστική γλυκιά γεύση και όλη την απαραίτητη ενέργεια. Οι μπάρες αυτές μπορούν να φτιαχτούν είτε χωρίς ζάχαρη είτε με στέβια.

 4. Απολαυστικές κρέμες
  Είναι πολύ δροσερή επιλογή και μπορείτε να την απολαύσετε σε μια σειρά από εκδοχές με Onstevia.

 5. Διαιτητικά Ποτά
  Υπάρχουν πολλά ποτά τα οποία μπορούν να τα δοκιμάσετε, χωρίς να πειρέχουν αλκοόλ, με μεγάλη ποικιλία φρούτων και φυσικά προϊόντα Onstevia!