Τα πλεονεκτήματα της χρήσης Onstevia στην καθημερινότητα σας

Αρχική > Νέα

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης Onstevia στην καθημερινότητα σας
Τα πλεονεκτήματα της χρήσης Onstevia στην καθημερινότητα σας

Τι περιέχει η Onstevia;
Η Onstevia περιέχει Στεβιόλη όμως, εκτός από τους γλυκοζίτες της στεβιόλης , τα φύλλα περιέχουν πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, υδατάνθρακες, μέταλλα όπως φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και Βιταμίνες C και A.

Πόσο γλυκιά είναι τελικά;
Όπως είπαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ () από τους γλυκοζίτες, η Στεβιοσίδη εμφανίζει γλυκαντική δύναμη έως 300 φορές πιο πολύ από την ζάχαρη. Η Ρεμπαουδιοσίδη Α, Β και Γ διαθέτουν ως 400 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη.

Πως μπορώ να τη χρησιμοποιώ;
Το εκχύλισμα της Onstevia με τους γλυκοζίτες της δεν καταστρέφει τα δόντια, σε αντίθεση με τη χρήση της ζάχαρης και άλλων συνθετικών γλυκαντικών ουσιών.

 Η Onstevia δεν  προκαλεί εθισμό, κάτι το οποίο λαμβάνεται υπόψη από τους διατροφολόγους και τους γονείς για των εθισμό των παιδιών στην ζάχαρη. Η χρήση της από τους διαιτολόγους και τους διατροφολόγους γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο καθώς σταδιακά μπαίνει στις ζωές μας και αποτελεί σημαντική βοήθεια σε ανθρώπους που δεν θέλουν να κόψουν τα γλυκά από την καθημερινότητα τους.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί η ευκολία τη χρήσης της στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική σε αντίθεση με άλλες γλυκαντικές ουσίες καθώς πρόκειται για ένα κρυσταλλικό μείγμα των γλυκοζιτών της Onstevia. Αυτό σημαίνει πως είναι σταθερή σε θερμοκρασίες έως και 200oC. Δηλαδή η Onstevia δεν διασπάται  αλλά ούτε και καραμελοποιείται.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ONSTEVIA

Έπειτα από εξονυχιστικές κλινικές και βιολογικές μελέτες πάνω στη στέβια τα τελευταία χρόνια προέκυψαν τα παρακάτω.

  • Είναι φυσικό γλυκαντικό με πολύ χαμηλή θερμιδική αξία
  • Δεν υπάρχει φόβος τοξικότητας ή μεταλλαξιογόνου δράσης
  • Υπάρχουν ερευνητικές μελέτες που επιβεβαιώνουν τη δράση της Στεβιοσίδης (συστατικό των φύλλων στέβιας) ως αντιυπερτασικό.
  • Έχει σταθερό pH και είναι σταθερή σε θερμοκρασίες 200C
  • Αποτελεί ενισχυτή γεύσης
  • Δεν έχει επιπτώσεις στα επίπεδα σακχάρου του αίματος
  • Παρεμποδίζει την δημιουργία οδοντικής πλάκας
  • Χαρακτηρίζεται ως μη εθιστική γλυκαντική ουσία
  • Δεν περιέχει ζυμωτικούς υδατάνθρακες
  • Έχει βακτηριοκτόνο δραστηριότητα
  • Η στεβιόλη απορροφάται από τον οργανισμό και απομακρύνεται δια της φυσικής οδού και δεν «μένει» στο σώμα.
  • Οι γλυκοζίτες της είναι 250 έως 300 φορές πιο γλυκοί από τη ζάχαρη
  • Έχει διάφορες ιατρικές χρήσεις
  • Χρησιμοποιείται ως τσάι – ρόφημα
  • Χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων

Η χρήση λοιπόν της Onstevia κρίνεται σημαντική και μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της ισορροπημένης διατροφής αλλά και να γλυκάνει την ζωή ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη.